RECIPE: Kikkererwtensoep met spinazie (in Dutch)

INGREDIËNTEN
4 eetlepels olijfolie
300 g panklare spinazie
1 sjalot, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 zakje verse peterselie (30 g), grofgehakt
1 theelepel paprikapoeder
800 ml vleesbouillon (van tablet)
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
2 kruidnagels
1 laurierblad
125 ml zure room (omit for Kapha)

VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)
Energie:235 kcalEiwit:8 gVet:18 gKoolhydraten:19 g

BEREIDEN
In (soep)pan 1 el olie verhitten. Spinazie al omscheppend in 3-4 min. laten slinken. Spinazie in zeef laten uitlekken, met bolle kant van lepel vocht eruit drukken en blad grofsnijden. Pan schoonvegen met keukenpapier en rest van olie verhitten. Sjalot, wortel, knoflook, peterselie en paprikapoeder 3 min. fruiten. Bouillon erbij schenken en helft van kikkererwten erdoor roeren. Kruidnagels in laurierblad steken en aan soep toevoegen. Soep 5 min. zachtjes laten koken. Laurier en kruidnagels uit pan nemen en soep met staafmixer pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Spinazie en rest van kikkererwten door soep roeren en kort meewarmen. Soep in vier diepe borden scheppen. In midden van elk bord volle eetlepel zure room scheppen. Lekker met volkorenbrood.
alle 123 recepten

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s