RECIPE: Risotto with turnip greens and rucola

Hoofdgerecht

2 personen
25 min

INGREDIËNTEN
2 bosjes raapstelen (ca. 200 g)
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 bakje rucola (sla 30 g)
2 eetlepels roomboter
150 g risottorijst (pak 400 g)
2/3 kippenbouillontablet
(versgemalen) peper

VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)

Energie: 375 kcal
Eiwit: 9 g
Vet: 10 g
Koolhydraten: 62 g

BEREIDEN
Worteltjes van raapstelen verwijderen. Raapstelen wassen, laten uitlekken en grof snijden. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Rucola grof snijden. In (braad)pan boter verhitten. Ui in ca. 5 minuten zacht, maar niet bruin bakken. Knoflook en rijst kort meebakken. Raapstelen toevoegen en al omscheppend laten slinken. Bouillontablet en 250 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Rijst onafgedekt in ca. 5 minuten gaar koken, af en toe doorroeren. Rucola erdoor scheppen en kort meewarmen. Op smaak brengen met peper. Serveren met (versgeraspte) parmezaanse kaas.

Bron: Allerhande 9 2001

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s